Смачнi рецепти

Консерва з риби в домашніх умовах

Інгредієнти:

 

Риба свіжа (лящ, тарань) - 20 кг, високоякісна рафінована соняшникова олія - ​​1,5 л, оцет - 1л, чорний перець горошком - 1уп., сіль - 0,5 кг, цукор - 0,2 кг.

 

Посуд і пристосування:

 

Банки скляні 0,5 л - 36 - 40шт . , затискачі для банок , каструля 36л

 

Приготування:

 

Свіжу рибу почистити, помити, порізати, посолити, обсмажити до напівготовності ( по 3хв . з кожного боку ). Приготувати розсіл: закип'ятити воду (5 - 6л.), додати сіль за смаком (щоб розсіл був приємно солоним ), охолодити. Рибу скласти в баночки, залишивши зверху трохи місця. Покласти в кожну банку 5-8 горошин перцю, 1ст.ложка оцту, 1/3ч.л. цукру, 1ст.л. рафінованої соняшникової олії, додати лавровий лист 1шт. ( за бажанням). Залити розсолом так , щоб вся риба була покрита водою. Після цього можна закатувати банки і одягати затискачии. У велику кастюрю на дно покласти дерев'яний піддон, зверху в кілька шарів встановити баночки, залити холодною водою. Довести каструлю до кипіння, зробити вогонь дуже слабким, так, щоб вода ледве-ледве кипіла. Дати прокипіти 5-6 годин. Після цього вимкнути і залишити до повного охолодження.

 

Смачна домашня консерва з риби готова! 



ПОМИЛКА ВХОДУ

Невірні реєстраційні дані

Ок

ПОМИЛКА

Ок

УСПІХ!

Ваше повідомлення надіслано

Ок