Смачнi рецепти

Солонина з ляща (секундай)
Інгредієнти:
Лящ свіжий - 3кг, сіль кухонна - 1кг, оцет 9% ТМ "Королівський смак" - 1л., цибуля - 1кг, чорний перець мелений, духмяний перець, лавровий лист
Приготування:
Свіжу рибу почистити , звільнити від нутрощів, добре промити, порізати впоперек хребта на шматочки товщиною 1,5 -2см, помістити в емальований або скляний посуд, засипати 3ст. солі, добре перемішати. Після цього добре ущільнити і поставити в холодильник на 12 годин. Після добре промити, спробувати на смак - якщо солі в рибі занадто багато - вимочити в холодній воді до 2 годин, промиваючи кожні пів години. Після того як риба на смак стане приємно солоною, всю воду злити, влити 1л. 9 % оцту і поставити в холодильник на 12 годин ( за цей час 2-3 рази перемішати ). Потім злити оцет, промити в холодній воді. Додати запашний і чорний мелений перець, порізану кільцями цибулю, соняшникову олію ТМ "Королівський смак".
Смачного!