Cтуденти і викладачі відвідали сучасні виробництва ПП "Віктор і К" компанії Королівський смак

Студенти 3-го та 4-го курсів Відокремленого структурного підрозділу "Світловодський політехнічний фаховий коледж Центральноукраїнського національного технічного університету", які навчаються за спеціальностями "Електронні комунікації та радіотехніка" та "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка", разом з викладачами відвідали сучасні виробництва компанії "Віктор і К"

"Ми на своєму прикладі доводимо, що успішність сучасного підприємства залежить від застосування новітніх технологій та сучасного обладнання, показуємо, що в нашому регіоні є новітні, високотехнологічні підприємства, на яких випускники коледжу зможуть знайти застосування своїм знанням, набутими у навчальному закладі, — розповів нашому виданню Геннадій Тертичний, директор із зв’язків з громадськістю та комунікації компанії "Королівський смак". 
— Ми також мали на меті найкращим випускникам запропонувати проходження виробничої практики на наших підприємствах, з набуттям практичного досвіду у питаннях обслуговування технологічного обладнання та автоматичних систем керування". 

Під час оглядової екскурсії Олексій Берест - начальник техніко-технологічного відділу розповів студентам та викладачам, що на кожній дільниці підприємства застосовується технологічне обладнання, яке керується за допомогою контрольно-вимірювального, регулюючого та контрольного обладнання. За технічним станом технологічного обладнання слідкують сервісні служби, за якими закріплене обладнання. Це механічні служби, електрослужба, до якої входять електромонтери з обслуговування технологічного обладнання та слюсарі з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики. 

Крім електрослужб, на підприємстві існує відділ автоматизації виробничих процесів, на який покладені обов’язки створення та впровадження нових систем автоматизації, а також модернізації існуючих систем та технологічних процесів. 

Саме на базі відділу автоматизації, для випускників та студентів надається змога пройти виробничу практику. 

Спеціалісти відділу автоматизації зможуть: 

- надати у розширеному обсязі інформацію про всі виробничі процеси, які відбуваються на підприємстві; 
- ознайомити з принципами побудови автоматичних систем керування, засобами вимірювання технологічних параметрів, типами контрольного обладнання та засобів побудови розгалужених систем автоматизації;
- ознайомити з існуючими системами автоматизації; 
- залучити до процесу створення програмного забезпечення автоматичних систем керування; 
- залучити до процесу вирішення реальних аварійних ситуацій (з постановкою завдання, пошуку несправності, пошуку засобів ліквідації аварії). 

Підбиваючи підсумок ознайомлення з підприємством, організатори запропонували студентам пройти тут переддипломну практику, а потім подумати про постійну роботу. Троє випускників коледжу погодилися одразу, решта взяла час на роздуми. 

Коментуючи, подію, директор ВСП "СПФК ЦНТУ" Михайло Рудич, зокрема, сказав: "Я вражений сучасністю технологічних процесів на виробництві ПП "Віктор і К"! 
З отриманої інформації під час екскурсії я зрозумів, що сучасний менеджмент дає молоді нашого регіону реальні можливості для стрімкого кар’єрного росту. Але для виконання поставлених завдань потрібні знання, які студенти отримують у нашому закладі. 
Користуючись нагодою, хочу подякувати керівникам підприємств компанії "Віктор і К" за змістовну екскурсію, пропозиції та ідеї стосовно подальшої співпраці
".

Долучайтеся до нас в Instagram