«Власівчанка»: Підтримуємо жіночий футбол у Власівці

Хоча футбол традиційно залишається суто чоловічою грою, все в житті змінюється, і сьогодні в футбол грають — причому, досить успішно! — дівчата, та ще й з Власівки!

Мабуть, з того самого дня, як футбол було винайдено в Англії, впродовж його стрімкого поширення світом та незгасної популярності у всі часи футбол завжди залишався суто чоловічою грою. На дитячих майданчиках, в школах, у спортивних закладах, на змаганнях та чемпіонатах гравці, судді та тренери традиційно чоловіки. Але все в житті змінюється, і сьогодні в футбол грають — причому, досить успішно! — дівчата, та ще й з Власівки!

«Власівчанка» — жіноча футбольна команда, в якій грають дівчата шкільного віку. Всі з них живуть у Власівці та навчаються у Власівській школі № 8. Команда постала, як кажуть, «з нуля» у серпні 2015 року. Створення команди та набуття нею відомості пов’язані із спільним фото тоді ще майбутнього тренера та його підопічних, яке завдяки соціальній мережі опинилось у полі зору Федерації футболу України — команду «помітили» і стали запрошувати на змагання. За час свого існування«Власівчанка», окрім прикрого «провалу» на зимовому турнірі у Полтаві (грудень 2015 р.), встигла зібрати низку призових місць на різних змаганнях з жіночого футболу в Україні.

Втім, про власну команду більше за всіх знає її тренер, вчитель фізкультури Власівської школи № 8 Ігор Рябчук:

"Перший успіх після грандіозного провалу прийшов у квітні 2016 року на змаганнях у Черкасах – «Власівчанка» виборола ІІ місце у змаганнях I ліги жіночого футболу і право грати наступний сезон 2016-2017 р.р. у вищому дивізіоні. З вересня 2016 року по квітень 2017-го були різні змагання і різний рівень успіху: м. Умань, (ІІІ місце), м. Хмельницький (ІІ місце), м. Львів (ІІ місце), м. Київ (ІІІ місце), м. Полтава (ІVмісце), м. Тернопіль (V місце серед 16 команд)." 

І хоча саме спільна любов до футболу зробила можливим існування команди взагалі, від самого початку участь у змаганнях вимагала постійної підтримки. І цю підтримку команді було надано від самого початку!

За словами І. Рябчука, тренера «Власівчанки»:

"Я звернувся до Віктора Короля – генерального директора приватного підприємства «Віктор і К» – з проханням підтримати новостворену команду. Ідея розвитку жіночого футболу у селищі Власівка сподобалася Віктору Михайловичу, і він погодився профінансувати поїздку на змагання. Я йому безмежно вдячний — особливо за те, що не відвернувся від нас, коли у грудні 2015 року «Власівчанка» повністю "провалила" турнір у Полтаві. Віктор Король, єдиний спонсор команди, з розумінням поставився до невдачі: все буває вперше… Дуже важливо, що ПП «Віктор і К» жодного разу не залишило «Власівчанку» без підтримки."

Надзвичайно приємно чути щирі слова вдячності від того, хто в житті команди відіграє без перебільшення головну роль (а це саме тренер). Радіємо успіхам та завзяттю дівчат та їхнього талановитого тренера, бажаємо команді нових перемог у найближчих змаганнях та продовжуємо, як і завжди, підтримувати«Власівчанку»!

До речі, незабаром «Власівчанка» візьме участь у Чемпіонаті України (Умань: 1–10 червня; Скадовськ: 4–10 липня) — цей раз у власній новій формі з логотипом «Королівський смак»! До того ж, цього року команда виходить на новий рівень, адже вона отримала запрошення на Міжнародний турнір у Ковелі, де дівчата змагатимуться з суперницями з Польщі та Білорусі.

Нижче добірка трофеїв та командних фото «Власівчанки» з різних змагань.

Долучайтеся до нас в Instagram