Посуд і пристосування:
Банки скляні 0,5 л - 36 - 40шт . , затискачі для банок , каструля 36л
Приготування:
Свіжу рибу почистити, помити, порізати, посолити, обсмажити до напівготовності ( по 3хв . з кожного боку ).
Приготувати розсіл: закип'ятити воду (5 - 6л.), додати сіль за смаком (щоб розсіл був приємно солоним ), охолодити.
Рибу скласти в баночки, залишивши зверху трохи місця.
Покласти в кожну банку 5-8 горошин перцю, 1ст.ложка оцту, 1/3ч.л. цукру, 1ст.л. рафінованої соняшникової олії, додати лавровий лист 1шт. ( за бажанням).
Залити розсолом так , щоб вся риба була покрита водою.
Після цього можна закатувати банки і одягати затискачии.
У велику кастюрю на дно покласти дерев'яний піддон, зверху в кілька шарів встановити баночки, залити холодною водою.
Довести каструлю до кипіння, зробити вогонь дуже слабким, так, щоб вода ледве-ледве кипіла.
Дати прокипіти 5-6 годин.
Після цього вимкнути і залишити до повного охолодження.
Смачна домашня консерва з риби готова!
Смачного!
- риба свіжа (лящ, тарань)
- 20 кг
- рафінована соняшникова олія ТМ "Королівський смак"
- 1.5 л
- оцет 9%
- 1 л
- чорний перець горошком
- 1 уп
- сіль
- 500 г
- цукор
- 200 гр