Консерва з риби в домашніх умовах

Консервування

Посуд і пристосування:

Банки скляні 0,5 л - 36 - 40шт . , затискачі для банок , каструля 36л

Приготування:

Свіжу рибу почистити, помити, порізати, посолити, обсмажити до напівготовності ( по 3хв . з кожного боку ).

Приготувати розсіл: закип'ятити воду (5 - 6л.), додати сіль за смаком (щоб розсіл був приємно солоним ), охолодити.

Рибу скласти в баночки, залишивши зверху трохи місця.

Покласти в кожну банку 5-8 горошин перцю, 1ст.ложка оцту, 1/3ч.л. цукру, 1ст.л. рафінованої соняшникової олії, додати лавровий лист 1шт. ( за бажанням).

Залити розсолом так , щоб вся риба була покрита водою.

Після цього можна закатувати банки і одягати затискачии.

У велику кастюрю на дно покласти дерев'яний піддон, зверху в кілька шарів встановити баночки, залити холодною водою.

Довести каструлю до кипіння, зробити вогонь дуже слабким, так, щоб вода ледве-ледве кипіла.

Дати прокипіти 5-6 годин.

Після цього вимкнути і залишити до повного охолодження.

Смачна домашня консерва з риби готова! 

 

Смачного!

 
риба свіжа (лящ, тарань)
20 кг
рафінована соняшникова олія ТМ "Королівський смак"
1.5 л
оцет 9%
1 л
чорний перець горошком
1 уп
сіль
500 г
цукор
200 гр

Долучайтеся до нас в Instagram