У теплій воді розчиняємо дріжджі, додаємо цукор, трохи просіяного борошна, залишаємо в теплому місці на 10 хвилин (поверхня повинна покритися піною), після цього перемішуємо, додаємо решту просіяне борошно,сіль, ванілін.
Отримане тісто консистенції густої сметани залишаємо в теплому місці на 15 хвилин.
Якщо дріжджі свіжі тісто дуже швидко підійде. очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими пластинками яблука , додаємо в тісто , добре перемішуємо - даємо останній раз підійти (5 хвилин) - тісто готове.
Смажимо на середньому вогні до золотистої скоринки з двох сторін.
Подаємо теплими з медом або яблучним сиропом.
Можна попередньо притомити в духовці (або мікрохвильовці) нарізані часточками яблука, присипавши їх цукром і викласти їх на оладки.
Смачного!
- вода тепла
- 500 мл
- борошно
- 450 - 550 гр
- дріжджі сухі
- 10 г
- цукор
- 200-250 гр
- сіль
- 10-15 г
- ванілін
- олія соняшникова для смаження ТМ "Королівський смак"