Очищений кальмар порціями класти в киплячу воду, щоб кипіння майже не припинялося.
Через 3-4 хвилини вийняти шумівкою і покласти для повільного остигання в каструлю під кришку.
Пасерувати нарізану кільцями цибулю і соломкою моркву.
Остиглий кальмар нарізати тонкою соломкою, посолити і змішати з морквою і цибулею.
Додати сік лимона або 2 ч.л. оцтової кислоти.
Можна додати мелений перець, зелень кропу, коріандр і кунжутне насіння.
Витримати під гнітом 12 годин.
Смачного!
- кальмар
- 1 кг
- цибуля
- 3 шт
- морква
- 2 шт
- коріандр
- кунжутне насіння
- кріп
- лимон
- соняшникова олія