Французський цибулевий пиріг.

Випічка

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Вершкове масло (або маргарин) 125 г
  • Олія ріпакова ТМ «Королівський смак» 50 мл
  • Пшеничне борошно 200 г
  • Сіль 0,5 ч. ложки
  • Молоко 30 мл + 300 мл
  • Жовток 1 шт
  • Цибуля 600 г
  • Крохмаль кукурудзяний 2 ст. ложки
  • Сир твердий 90 г
  • Перець чорний мелений та мускатний горіх мелений за смаком

Приготування:

У миску просіваємо борошно. Додаємо до борошна розм'якшене вершкове масло або маргарин.

Додаємо до борошна сіль, один жовток і 30 мл молока.

Вимішуємо густе еластичне тісто. Загортаємо його в плівку і прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин.

Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями. Обсмажуємо цибулю на олії ріпаковій ТМ «Королівський смак» до напівпрозорого стану.

Крохмаль змішуємо з кількома ложками молока. Добре все перемішуємо і вводимо крохмальний розчин у решту молока.

Варимо молочну суміш на середньому вогні. Доводимо до кипіння варимо протягом 5 хвилин після закипання. Додаємо спеції.

Висипаємо в молочну суміш підсмажену цибулю і натертий на тертці сир. Все перемішуємо.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Дістаємо тісто з холодильника і розкатуємо в тонкий шар. Викладаємо його у форму так, щоб у пирога вийшли високі борти.

Виливаємо на тісто нашу цибулеву начинку і відправляємо пиріг у духовку. Випікаємо пиріг 40-50 хвилин за 180 градусів.

Готовий пиріг дістаємо з духовки і, щойно він трохи охолоне, подаємо до столу.

Смачного! 

 

Долучайтеся до нас в Instagram