ІНГРЕДІЄНТИ:
- Вершкове масло (або маргарин) 125 г
- Олія ріпакова ТМ «Королівський смак» 50 мл
- Пшеничне борошно 200 г
- Сіль 0,5 ч. ложки
- Молоко 30 мл + 300 мл
- Жовток 1 шт
- Цибуля 600 г
- Крохмаль кукурудзяний 2 ст. ложки
- Сир твердий 90 г
- Перець чорний мелений та мускатний горіх мелений за смаком
Приготування:
У миску просіваємо борошно. Додаємо до борошна розм'якшене вершкове масло або маргарин.
Додаємо до борошна сіль, один жовток і 30 мл молока.
Вимішуємо густе еластичне тісто. Загортаємо його в плівку і прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин.
Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями. Обсмажуємо цибулю на олії ріпаковій ТМ «Королівський смак» до напівпрозорого стану.
Крохмаль змішуємо з кількома ложками молока. Добре все перемішуємо і вводимо крохмальний розчин у решту молока.
Варимо молочну суміш на середньому вогні. Доводимо до кипіння варимо протягом 5 хвилин після закипання. Додаємо спеції.
Висипаємо в молочну суміш підсмажену цибулю і натертий на тертці сир. Все перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Дістаємо тісто з холодильника і розкатуємо в тонкий шар. Викладаємо його у форму так, щоб у пирога вийшли високі борти.
Виливаємо на тісто нашу цибулеву начинку і відправляємо пиріг у духовку. Випікаємо пиріг 40-50 хвилин за 180 градусів.
Готовий пиріг дістаємо з духовки і, щойно він трохи охолоне, подаємо до столу.
Смачного!