Свіжу рибу почистити , звільнити від нутрощів, добре промити, порізати впоперек хребта на шматочки товщиною 1,5 -2см, помістити в емальований або скляний посуд, засипати 3ст. солі, добре перемішати.
Після цього добре ущільнити і поставити в холодильник на 12 годин.
Після добре промити, спробувати на смак - якщо солі в рибі занадто багато - вимочити в холодній воді до 2 годин, промиваючи кожні пів години.
Після того як риба на смак стане приємно солоною, всю воду злити, влити 1л. 9 % оцту і поставити в холодильник на 12 годин ( за цей час 2-3 рази перемішати ).
Потім злити оцет, промити в холодній воді.
Додати запашний і чорний мелений перець, порізану кільцями цибулю, соняшникову олію ТМ "Королівський смак".
Смачного!
- лящ свіжий
- 3 кг
- сіль
- 1000 г
- цибуля
- 1 шт
- чорний перець мелений
- духмяний перець
- лавровий лист
- оцет 9%
- 1 л